Vabilo na 11. mednarodni sejm lovstva in ribištva na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni.

Prijazno vabljeni na 11. mednarodni sejem lovstva in ribištva, ki bo od 12. do 14. aprila 2019 na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni.

Sejem bo ponujal lovcem, kinologom, ribičem in drugim ljubiteljem narave novosti in ugodne nakupe lovske, kinološke in ribiške opreme, terenska vozila, oblačila, obutev ter druge izdelke za dobro počutje v naravi.

Stanovske in strokovne organizacije pripravljajo zanimive strokovne razstave.

Lovska zveza Slovenije se bo predstavila na osrednjem razstavnem prostoru s poučnimi razstavami in stanovskim dogajanjem, izpostavili bodo lovsko strelstvo, poudarek bo tudi na bližajoči se 110-letnici revije Lovec. V soboto bo potekal »Slovenski lovski dan« z aktualnimi strokovnimi temami.

Zavod za gozdove Slovenije bo predstavil lovišča s posebnim namenom in evropske projekte: Opazujem varujem (skrb za ohranjanje medvedov), Projekt Eco Karst (izboljševanje gospodarjenja in trajnostnega razvoja kraških naravnih območij),  ter LIFE Lynx, katerega glavni cilj je preprečiti ponovno izumrtje Dinarsko-JV alpske populacije risa

Strelska zveza Slovenije bo predstavila svojo dejavnost in zanimivo simulacijo streljanja s pomočjo računalniškega Scatt simulatorja.

Slovenska zveza za sokolarstvo in zaščito ptic ujed bo predstavila opremo sokolarjev ter

žive ptice ujede.

Predstavila se bo Kinološka zveza Slovenije, potekale bodo predstavitve psov lovskih pasem in športne kinologije. Lovsko kinološko društvo Maribor pripravlja v soboto, 13. 4. 2019 državno razstavo psov vseh lovskih pasem – CAC.

Sejem bo vabil s pestro ponudbo, družabnimi prireditvami in stanovskimi srečanji.

Predlagamo vam, da sejem obiščete skupinsko ali predložite lovsko izkaznico in izkoristite

ugodnejšo ceno vstopnice po 4,00 €.

Pomurski sejem je v sodelovanju z agencijo Slo Tours pripravil zanimivo ponudbo za organiziran ogled sejma, ki vključuje vodenje, prevoz, jutranji prigrizek s toplim napitkom, sejemsko vstopnico, kosilo, degustacije in posebne nagrade za udeležence izleta.

Informativne cene v evrih glede na vstopno mesto:

Maribor Celje Ljubljana Kranj – Novo mesto Nova Gorica – Koper
29 31 34 35 40

 Informacije in rezervacije o organiziranem obisku: izleti@slo-tours.si ali 031 244 111.

Istočasno bodo potekali sejem RIBOLOV, mednarodna razstava starodobnikov AVTO-MOTO KLASIKA in 5. mednarodni sejem zelenega turizma in bivanja NATURO.

Ogled vseh prireditev je možen z isto vstopnico.

Za vsa dodatna pojasnila vam je z veseljem na voljo Jana Dimec, projektni vodja sejma,

tel. 02 5642 108, e-pošta: jana.dimec@pomurski-sejem.si

 

Vabljeni k sodelovanju na tekmovanju v kuhanju lovskega golaža in ribje čorbe! Več informacij: Blaž Jaklič, tel. 02 5642 104, e-pošta: blaz.jaklic@pomurski-sejem.si

 

Ponovno nas bodo s svojimi nastopi razveseljevali lovski rogisti in lovski pevski zbori! Več informacij: Andrej Slogovič, tel. 02 5642 112, e-pošta: andrej.slogovic@pomurski-sejem.si

 

Vsi, ki želite tekmovati na sejemskem ocenjevanju divjačinskih salam, se lahko obrnete na Borisa Erjavca, tel: 02 5642 115, e-pošta: boris.erjavec@pomurski-sejem.si

 

V nedeljo, 14. 4. 2019 ob 11.00 uri bo v organizaciji Lovske zveze Slovenije in ZLD Prekmurje organizirano Državno tekmovanje v oponašanju jelenjega rukanja.

Vljudno vas prosimo, da informacijo posredujete članom vaše lovske družine.

Prijazno vabljeni!

 

 Pomurski sejem d.o.o.
 Vodja komerciale

Mateja Jaklič

Gornja Radgona, februar 2019         

Dodaj odgovor