O nas

Zavod za Lovstvo in Naravovarstvo.

Naš namen je seznanjati lovsko, naravovarstveno in širšo javnost z dogajanji v naši bližini na način ki vključuje pravzaprav javnost samo. Vsak posameznik naj bi bil vsaj v smislu živega bitja deležen pozornosti svoje vrste in pa bi se moral zavedati svojega okolja ki je mnogo bolj krhko kot pa si večina ljudi predstavlja. Okolje je prostor ki si ga delimo z ostalimi uporabniki, ga izkoriščamo za življenje in ga poskušamo ohranjevati tudi za zanamce torej naše potomce in seveda vsa živa bitja ki naseljujemo planet zemlja. Okolje pa je tudi prehranjevalna veriga.  Žal pa je človek v okolje posegel v takšni meri, da se samo vedno težje bori za obstoj in če naravi ne bomo pomagali preživeti, se razmnoževati in rasti bomo propadli hitreje kot si nekateri mislijo. Tukaj seveda govorimo o trajnostni rabi flore in favne kar pomeni poseganje vanju samo do te mere, da se lahko obnavlja in raste. Zavedamo se, da obstajajo mnogo večje in mnogo močnejše organizacije svetovnega formata ki se borijo za isto stvar kot mi in imajo ogromno podpore med ozaveščenimi industrialci, velikimi korporacijami in celo vladami nekaterih držav. Zavedamo pa se tudi, da na našem slovenskem prostoru razen lovcev, ribičev in nekaj planinskih društev ni resno organiziranih skupin ki bi javnost na spodoben in realen način seznanjale z dejstvi. Seveda obstajajo določene skupine nasprotnikov lova in nekaj društev ki naj bi varovale živali vendar menimo da njihova prizadevanja ne gredo v pravo smer saj so precej ozkogleda in predvsem bazirajo na sindromu plišastega medvedka, v zadnjem času pa se poslužujejo tudi vandalizma ki jim nikakor ni v čast.

 

Preko spletnega portala Zavoda za lovstvo in naravovarstvo z Facebook skupino Zavod za Lovstvo in Naravovarstvo | Skupina, vam ponujamo možnost, da tudi vi pokažete, da vam ni vseeno za okolje in to tudi pokažete javnosti.

 

Program LONA TV bo potekal na spletu predvidoma 1x mesečno v živo seveda podprt z prispevki o lovstvu in lovcih kot smo mi  prepričani da največjih naravovarstvenikih, ribičih in naših simpatizerjih in pa seveda vseh ki se jih naravovarstvo tako ali drugače dotakne. Seveda bo tu in tam tudi kaka politična debata vse v duhu zaščite lovstva in naravovarstva kot ga poznamo in negujemo v Sloveniji in nam ga zavida ves svet.

 

Kontaktni podatki:

e-pošta: info@zln.si
gsm: 041 419 256